Is uw website mobielvriendelijk of speelt u liever verstoppertje?

mobielvriendelijk

Een maand geleden schakelde Google resoluut over naar ‘mobile-first’. Is uw site niet mobielvriendelijk? Dan zinkt deze langzaam maar zeker naar een lagere plek in de zoekresultaten. Voor velen is het bittere noodzaak geworden snel de website aan te passen om vindbaar te blijven.

Voor het eerst in de geschiedenis van het internet zullen dit jaar het aantal zoekopdrachten via mobiel hoger liggen dan het aantal zoekopdrachten via desktop. Google wil altijd de meest relevante resultaten tonen in reactie op een zoekopdracht. Voortaan is het dus voor zoekmachines in de meeste gevallen zinloos om websites te tonen die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik. Kortom een logische keuze van Google om te gaan kiezen voor ‘mobile-first’.

Hoe ziet uw website eruit op een smartphone?

De nieuwe standaard is een responsive website. Dat is een website die zelf herkent vanaf wat voor apparaat de bezoeker de site benadert en dan de best passende presentatie van de website laat zien. Ziet de bezoeker van uw website priegelteksten en uitklapmenu’s die alleen aanklikbaar zijn met een pinknagel? Dan is uw website niet responsive. Als u het zeker wilt weten of uw website wel of niet mobielvriendelijk is kunt u uw website gratis testen via https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/.

Dit betekent dat ook steeds meer bezoekers van uw website niet in een bureaustoel achter de computer zitten. Maar laten de hond uit terwijl ze even opzoeken of u heeft wat zij zoeken. Wat als zij dan een microscoop nodig hebben om de kleine lettertjes te kunnen lezen? Fikkie blijft aan de lijn trekken en wacht niet braaf tot het baasje met twee vingers tot de poriën van uw website heeft ingezoomd. Misschien is het voor het baasje handiger om even te kijken of uw concurrent een wat toegankelijkere website heeft.

Bekijk publicatie 

Related Posts