Zakendoen met de Aziatische procesindustrie

procesindustrie

De Europese procesindustrie verliest de laatste jaren gestaag marktpositie ten opzichte van Azië. Dit komt mede doordat sinds het eind van de 20e eeuw in dit continent een snelle industrialisering gaande is. In Azië hebben met name de “Aziatische Tijgers”, zoals Singapore, Zuid-Korea, Taiwan en Hongkong in de afgelopen 30 jaar een grote industriële vooruitgang geboekt. Maar ook bijvoorbeeld Thailand, Maleisië, India en vooral China zijn hard bezig om hun economie te industrialiseren.

Van Beek werkt voor leveringen aan de Aziatische procesindustrie al meer dan 15 jaar succesvol samen met haar Chinese agent: Compass Bulk Handling System Pte Ltd. Wij zochten Mr. George Lee, managing director van Compass Bulk Handling System Pte Ltd, op in Beijing en stelden hem een aantal vragen. Zijn antwoorden zijn waarschijnlijk ook voor u interessant en wij delen deze dan ook graag met u.

Mr. George Lee vertelt enthousiast en open over zijn bedrijf en de Aziatische markt: “Wij leveren componenten voor bulkhandling, transportinstallaties en systeemintegratie. Voornamelijk aan bedrijven in China, maar ook in andere Aziatische landen. Onze omzet is ongeveer 20 miljoen euro per jaar. Wij ervaren Nederlandse en Europese bedrijven als betrouwbaar en doen daarom graag zaken met hen. Met Van Beek werken wij al meer dan 15 jaar samen. Onze relatie kan ik dan ook na al die jaren met recht stabiel en betrouwbaar noemen. De basis is wederzijds respect en vertrouwen. We begrijpen elkaar! Graag beantwoord ik al uw vragen.”

Interview met onze agent: Mr. George Lee uit Beijing:

– Wat zijn de marktverwachtingen in China en Azië?
Grotere investeringen worden de komende 1 à 2 jaar vooruitgeschoven, kleinere investeringen in producten met hogere toegevoegde waarden gaan gewoon door.

Lees verder

Lees meer>

Related Posts